De revolutie van boekhoud automatiseringen

Boekhouding vormt de ruggengraat van elk bedrijf, en het beheren ervan is belangrijk voor succes. Ondernemers hebben traditioneel drie opties gehad. Deze drie opties zijn: een vaste boekhouder in dienst nemen, een (freelance) boekhouder inhuren, of zelf de boekhouding verzorgen. Maar met de opkomst van tools die zorgen voor automatisering, vertegenwoordigd door innovatieve platforms zoals Jortt, wordt de boekhoudsector enorm veranderd. Laten we eens dieper ingaan op hoe automatisering de standaard verandert en welke voordelen dit met zich meebrengt.

Sneller, nauwkeuriger, efficiënter

Jortt zet zich in voor een volledige automatisering van de boekhouding. Zodra een gebruiker zijn bankrekening aan het platform koppelt, wordt maar liefst 40 procent van het boekhoudproces automatisch afgehandeld. Hierbij worden de transacties in real-time verwerkt, wat resulteert in directe financiële inzichten voor gebruikers. Daarnaast kunnen eventuele overgebleven bij- en afschrijvingen handmatig worden gecategoriseerd, waarna ze automatisch herkend worden in de toekomst. Dit zal er dus voor zorgen dat toekomstige transacties, zoals betalingen aan leveranciers, onmiddellijk worden toegewezen aan de juiste categorie.

Betrouwbare btw-aangifte

Jortt onderscheidt zich door de mogelijkheid om de btw-aangifte te controleren voordat deze wordt ingediend. Met zijn unieke functionaliteiten minimaliseert Jortt de kans op eventuele fouten die nadelige financiële gevolgen kunnen hebben. Door middel van 21 specifieke controles, volledig afgestemd op het bedrijf, biedt Jortt een vlekkeloos proces aan. Het systeem detecteert in enkele seconden elke mogelijke fout en geeft hiervoor passende oplossingen aan. Hierdoor blijft de nauwkeurige indiening van de aangifte gewaarborgd in volledige naleving met de geldende wetgeving.

Revolutie van boekhoudprogramma's

Jaarrekening met slechts een klik

Een van de meest verrassende eigenschappen van Jortt is dat het in staat is om binnen enkele ogenblikken een jaarrekening te creëren. Dit is compleet anders dan het traditionele proces, dat kostbaar en tijdrovend kan zijn. Met Jortt is het genereren van een duidelijke jaarrekening simpelweg een kwestie van één muisklik, en dit helemaal gratis. Het platform biedt ook waardevolle functies zoals vergelijkingen met voorgaande perioden en de monitoring van belangrijke KPI’s, zodat gebruikers een diepgaand inzicht krijgen in de financiële gezondheid en prestaties van hun bedrijf.

Proactief fiscaal advies

Het KIA-rapport van Jortt is een opvallende functie waarmee het platform zich onderscheidt. Deze krachtige tool analyseert automatisch investeringen die de drempelwaarde overschrijden en berekent het potentiële fiscale voordeel. Dit diepgaande inzicht ondersteunt bedrijven bij het optimaliseren van hun investeringsbeslissingen en het minimaliseren van fiscale lasten. Hierdoor evolueert Jortt niet alleen tot een boekhoud assistent, maar ook tot een betrouwbare partner in fiscaal advies, met als doel maximale bedrijfswinsten te realiseren.

Conclusie

Jortt brengt een echte revolutie teweeg in de wereld van boekhouding met zijn geavanceerde automatiseringstechnologieën. Dankzij de voordelen van deze systemen worden ingewikkelde procedures zoals btw-aangiftes en het opstellen van jaarrekeningen nu moeiteloos, razendsnel en volkomen foutloos uitgevoerd. Met realtime transactieverwerking, grondige controlemechanismen en waardevolle financiële inzichten biedt Jortt niet alleen een aanzienlijke besparing aan tijd en geld, maar ook proactief fiscaal advies. 

De voordelen van het Jortt systeem zijn als volgt:

  • Snellere processen die een hoop tijd schelen
  • Een goed fiscaal advies
  • Betrouwbare btw-aangifte
  • Handige automatiseringen

Deze kenmerken maken Jortt tot een onmisbaar hulpmiddel voor moderne ondernemers die streven naar maximale efficiëntie, ongekende nauwkeurigheid en exponentiële groei.